Συμμετοχή του 2ου Γυμνασίου Κατερίνης στην 4η Πανελλήνια συνάντηση Σχολικών χορωδιών στην Καρδίτσα

Κατηγορία: Διακρίσεις - Διαγωνισμοί Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2014

Η 4η Πανελλήνια Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών πραγματοποιήθηκε  8,9,10,11 και 12 Φεβρουαρίου 2012 στο πανέμορφο Αμφιθέατρο των ΤΕΙ Καρδίτσας (Ξύλου και Επίπλου).
Πρόκειται για ένα μοναδικό θεσμό με τον οποίο γίνεται ουσιαστική αισθητική παρέμβαση στην ουσία της Καλλιτεχνικής Αγωγής και Παιδείας, αφού οι χορωδίες καλούνται να ερμηνεύσουν έργα Αρχαίας Ελληνικής Μουσικής καθώς και πολυφωνικά έργα της Αναγέννησης. Μια Χορωδιακή Πανδαισία με πρωταγωνιστές παιδιά Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων  την οποία παρακολουθούν οι φίλοι της ποιοτικής μουσικής, μια μεγάλη γιορτή της Χορωδιακής Μουσικής.
Στόχος της διοργάνωσης  είναι η καλλιέργεια στους Χορωδιακής Τέχνης ως δημιούργημα του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού, η φωνητική εξάσκηση των μαθητών και η ενθάρρυνση των σχολικών μονάδων στη δημιουργία αξιόλογων Χορωδιών, οι οποίες μπορούν  να εκπροσωπούν την Ελλάδα σε Διεθνή Φεστιβάλ, Διαγωνισμούς και Συναντήσεις Χορωδιών. Παράλληλα, αναδεικνύεται το τεράστιο εκπαιδευτικό έργο του εξειδικευμένου Καθηγητή Μουσικής της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, διαμέσου του Χορωδιακού εργαλείου.     
Συνολικά πάνω από 2.500 Χορωδοί πήραν μέρος στη μεγαλύτερη Χορωδιακή Φεστιβαλική εκδήλωση, που γίνεται στην Ελλάδα και υλοποιείται στα πλαίσια του 30ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας. Αξιόλογες και Ποιοτικές Σχολικές Χορωδίες αυστηρά επιλεγμένες από την καλλιτεχνική επιτροπή συμμετείχαν από Πειραιά,  Πτολεμαΐδα, Κατερίνη, Λαμία, Αθήνα , Θεσσαλονίκη, Περιστέρι, Κόρινθο, Καλαμάτα, Λεμεσό Κύπρου, Βόλο, Αγρίνιο, Κομοτηνή, Γιαννιτσά, Βάγια Θηβών, Λάρισα, Σίνδο Θεσσαλονίκης, Τρίκαλα, Σκάλα Λακωνίας, Αργολίδα, Φλώρινα, Δράμα, Καρδίτσα, Μουζάκι, Κρυονέρι Αττικής κλπ. 
Συγκεκριμένα η χορωδία του 2ου Γυμνασίου Κατερίνης είχε την τιμή να είναι μία από αυτές και ταυτόχρονα εκπροσώπησε το νομό Πιερίας.
Αρχικά την υποδέχθηκε στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Καρδίτσας Κώστας Παπαλός  τη  Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου και ώρα 12:20μμ, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες. Ο Δήμαρχος καλωσόρισε τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Κατερίνης και τις συνοδούς καθηγήτριες Κελεσίδου Ροδή, Μυρωτή Σοφία και γονείς, τους οποίους συνόδευε ο Καλλιτεχνικός Δ/ντης της διοργάνωσης κ. Νικ. Ευθυμιάδης και τους ευχαρίστησε για την συμμετοχή τους στη διοργάνωση, η οποία αποτελεί, όπως τόνισε χαρακτηριστικά έναν νέο, αλλά σημαντικό πολιτιστικό θεσμό για την περιοχή τους. Επιπλέον, άκουσαν τα παιδιά να ερμηνεύουν με πολύ αρμονικό τρόπο ένα όμορφο ελληνικό τραγούδι.
Στη συνέχεια η Χορωδία του 2ου Γυμνασίου Κατερίνης υπό την διεύθυνση της Καθηγήτριας Μουσικής κ.  Κελεσίδου Ρoδής εμφανίσθηκε την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου και ώρα 8:00μμ στο πανέμορφο Αμφιθέατρο των ΤΕΙ Καρδίτσας.
Οι μαθητές μετά από εντατική, συστηματική και πειθαρχημένη δουλειά προσέφεραν ένα σπουδαίο μουσικό αποτέλεσμα.
Η Χορωδία του Σχολείου μας είχε την μοναδική ευκαιρία να πάρει μέρος σε έναν καταξιωμένο θεσμό, που συμβάλει στην καλλιέργεια της Χορωδιακής Τέχνης, και δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές απ? όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό με κοινή αγάπη για τη Χορωδιακή Μουσική, να συναντηθούν, να επικοινωνήσουν, να ανταλλάξουν εμπειρίες και να αναπτύξουν δεσμούς φιλίας.
Συγχαρητήρια στους μαθητές της  Χορωδία  του 2ου Γυμνασίου Κατερίνης και στην Καθηγήτρια Μουσικής κα  Κελεσίδου Ροδή για την εξαίρετη παρουσία τους στην 4η Πανελλήνια  Συνάντηση  Σχολικών Χορωδιών.

Ευχαριστούμε την Καθηγήτρια κα Μυρωτή Σοφία για τη βοήθεια και στήριξη όπως επίσης και Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας.
Ευχαριστούμε θερμά το Δήμαρχο Καρδίτσας κ Κώστα Παπαλό για τη φιλοξενία και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή της διοργάνωσης κ. Νικ. Ευθυμιάδη για την τιμητική πρόσκληση του Σχολείου μας στην 4η Πανελλήνια  Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών.
Η Διευθύντρια
Ευρώπη Στεφανίδου

Εμφανίσεις: 853

Επικοινωνια

Δρυάδων 12, Κατερίνη 601 00

Τ.Κ.601 00

Τηλ. 2351029856 & 2351600920

e-mail: mail[at]2gym-kater.pie.sch.gr

Θα μας βρείτε στο Χάρτη