«Δικαιώματα του παιδιού και Μ.Μ. Επικοινωνίας. Μαθαίνω για τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του παιδιού. Ενημερώνω τους συμμαθητές μου».

Κατηγορία: Προγράμματα Αγωγής Υγείας Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2014

 

Η ομάδα μας αποτελείται από 19 μαθητές της Α, Β, Γ τάξης και την υπεύθυνη καθηγήτρια Παπαδοπούλου Γαρυφαλιά.

 

Η υλοποίηση του προγράμματος βασίζεται στη βιωματική μάθηση, με την αξιοποίηση εκπαιδευτικών τεχνικών που ενθαρρύνουν την ενεργητική συμμετοχή των μαθητών και αποσκοπούν στην πλήρη συμμετοχή των ίδιων των μαθητών στις διαδικασίες υλοποίησης του προγράμματος.

 

Ως εκπαιδευτικές τεχνικές χρησιμοποιούνται: καταιγισμός ιδεών, παιχνίδι ρόλων, καλλιτεχνική δημιουργία, εργασία σε ομάδες, μελέτη περίπτωσης, έρευνα, εκπόνηση εργασιών, χρήση οπτικοακουστικού υλικού.

 

Ο εκπαιδευτικός έχει συντονιστικό ρόλο και προσπαθεί να διαφυλάττει την ισοτιμία, το κλίμα εμπιστοσύνης και σεβασμού  της ομάδας.

 

Υπάρχει συνεργασία με άλλους φορείς:

 

  • Συνήγορος του Παιδιού
  • Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης
  • Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και τον

 

Υπεύθυνο Αγωγής Υγείας Δ.Ε. Πιερίας.

 

Η ομάδα μας συναντιέται κάθε Τετάρτη μετά το τέλος των μαθημάτων. Στις συναντήσεις μας μάθαμε για τα Δικαιώματα μας και πώς μπορούμε να τα διαδώσουμε στους συμμαθητές μας. Αποφασίσαμε την δημιουργία ενός πίνακα ζωγραφικής από όλη την ομάδα, μιας γωνίας για Δικαιώματα του Παιδιού, μιας ραδιοφωνικής εκπομπής και την παρουσίαση της δουλεία μας στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

 

Στα πλαίσια του προγράμματος συνεργαστήκαμε με το Γυμνάσιο Σκοτούσας  του Ν. Σερρών το οποίο επισκεφθήκαμε στις 21-3-2011.Οι ομάδες των δύο σχολείων συνεργάστηκαν με τη βοήθεια των υπευθύνων Αγωγής Υγείας των Ν. Πιερίας και Σερρών  καθώς και του κέντρου πρόληψης του Ν. Σερρών πάνω στο θέμα του ρατσισμού.

 

Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουμε επίσκεψη  στην έδρα του Συνήγορου του Παιδιού στην Αθήνα. Η επίσκεψη αυτή θα γίνει στις 11-4-2001. Εκεί θα συνεργαστούμε με τον Συνήγορο. Επίσης θα παρακολουθήσουμε θεατρική παράσταση που σχετίζεται με τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Εμφανίσεις: 383

Επικοινωνια

Δρυάδων 12, Κατερίνη 601 00

Τ.Κ.601 00

Τηλ. 2351029856 & 2351600920

e-mail: mail[at]2gym-kater.pie.sch.gr

Θα μας βρείτε στο Χάρτη