Εκδήλωση για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

Κατηγορία: Προγράμματα Αγωγής Υγείας Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2014

 

Για ένατη συνεχή χρονιά εορτάστηκε η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day). Η ημέρα αυτή αποτελεί εφαλτήριο ευαισθητοποίησης μικρών και μεγάλων στα θέματα που αφορούν στην ασφαλή και ηθικά σωστή χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και όλων των διαδραστικών τεχνολογιών που είναι πια κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Φέτος ο εορτασμός  έλαβε χώρα στις 7 Φεβρουαρίου σε 74χώρες και σε 5 ηπείρους, από την Ισλανδία έως την Κένυα και από τον Καναδά έως την Ν. Κορέα.

 

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται σε ετήσια βάση από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης Insafe (www.saferinternet.org) στο πλαίσιο του προγράμματος Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Για την Ελλάδα, η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται από τη Δράση Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, που αποτελεί τον Εθνικό Εκπρόσωπο του Δικτύου Insafe. Φέτος, οι επίσημες εκδηλώσεις για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου εστιάζουν στη σύγκλιση των γενεών με το σλόγκαν «Ανακαλύψτε τον ψηφιακό κόσμο μαζί? με ασφάλεια!».  

 

Το σχολείο μας ?σαν πρεσβευτής της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου- την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012 πραγματοποίησε  εκδήλωση σχετική με την ΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ.

 

Καλεσμένοι ήταν οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας, για να ενημερωθούν από την υπεύθυνη καθηγήτρια κ. Μυρωτή., πως μπορούν μαζί με τα παιδιά τους να ανακαλύψουν τον ψηφιακό κόσμο? με ασφάλεια, όπως λέει και το φετινό σλόγκαν. Οι γονείς άκουσαν με ενδιαφέρον, μίλησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τα παιδιά τους, συζήτησαν μεταξύ τους, αντάλλαξαν απόψεις και γνώσεις και συμφώνησαν όλοι ότι η εκδήλωση ήταν ενδιαφέρουσα και μακάρι να μπορούσε να επαναληφθεί  σύντομα.

 

Οι γονείς είχαν την ευκαιρία να δουν και να θαυμάσουν τις αφίσες που έφτιαξαν  τα παιδιά για το ΑΣΦΑΛΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ και να διαπιστώσουν ότι μέσα από τα προγράμματα που υλοποιούνται στο σχολείο μας, οι μαθητές μας αποκτούν επιπλέον γνώσεις και ευαισθησίες.

 

Στην εκδήλωση φυσικά παρευρίσκονταν η διευθύντρια του σχολείου μας κ. Στεφανίδου, ο υπ/ντής κ. Χρυσίδης, ο πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Μαυρομάτης και καθηγητές του σχολείου.

 

Δυστυχώς λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών η προσέλευση των γονέων δεν ήταν ικανοποιητική. Γι? αυτό και αποφασίστηκε την ημέρα επίδοσης βαθμολογίας 2ου  Τριμήνου να μοιραστεί σε όλους τους γονείς  έντυπο με υλικό από το Saferinternet.

 

Την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου έγινε ενημέρωση σε όλους τους μαθητές ανά τμήμα. Οι καθηγητές μοίρασαν σε όλους τους μαθητές έντυπο με υλικό από το Saferinternet. Στη συνέχεια το διάβασαν και συζήτησαν το περιεχόμενο. Οι μαθητές έδειξαν ενδιαφέρον, έλυσαν αρκετές απορίες, έθεσαν πολλά ερωτήματα και συμμετείχαν σχεδόν όλοι με μεγάλη διάθεση.

Εμφανίσεις: 474

Επικοινωνια

Δρυάδων 12, Κατερίνη 601 00

Τ.Κ.601 00

Τηλ. 2351029856 & 2351600920

e-mail: mail[at]2gym-kater.pie.sch.gr

Θα μας βρείτε στο Χάρτη