ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Κατηγορία: Προγράμματα Αγωγής Υγείας Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2014

Το σχολείο μας στις 11 Φεβρουαρίου 2014, με αφορμή την ΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ, λειτούργησε σαν πρεσβευτής, για να ενημερώσει τους μαθητές μας πως να χρησιμοποιούν δημιουργικά και με ασφάλεια το διαδίκτυο.

Έτσι παρουσιάστηκε σε κάθε τμήμα ξεχωριστά - σύνολο 12 - υλικό από το Υπουργείο Παιδείας και το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου Saferinternet, με τη χρήση Η/Υ και βιντεοπροβολέα.

 

Το υλικό περιείχε πληροφορίες για το πως τα παιδιά μπορούν να επωφεληθούν από το διαδίκτυο χωρίς να φοβούνται τους κινδύνους που παραμονεύουν , αλλά να μπορούν να τους αντιμετωπίσουν.

 

Προβλήθηκε βίντεο στο οποίο μιλούσε ο κ. Κορμάς γιατρός-συνεργάτης του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου και η κ. Σαμαρά συντονίστρια του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου.

 

Οι μαθητές μας παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τους ομιλητές και πήραν απαντήσεις για πολλά θέματα, μέσα από την συζήτηση που ακολούθησε μεταξύ των μαθητών και της συντονίστριας καθηγήτριας.

 

Επίσης μοιράστηκε σε όλους τους μαθητές το «Facebook Check», βιβλίο τσέπης με οδηγίες για τη σωστή χρήση του Facebook.

 

Οδηγίες:

 

1) Για το αν ξέρεις καλά όλους τους «φίλους» σου.

 

2) Ποιος μπορεί να δει τι κοινοποιείς στο Facebook.

 

3)Πως να διατηρείς τον έλεγχο των δημοσιευμάτων σου.

 

4) Πως να διαχειρίζεσαι τις λίστες των «φίλων» σου.

 

5) Πως μπορείς να κλείσεις τον λογαριασμό σου.

 

Την παραπάνω δραστηριότητα επιμελήθηκε και παρουσίασε σε όλα τα τμήματα η κ. Μυρωτή, υπεύθυνη του προγράμματος Αγωγής Υγείας που υλοποιείται στο σχολείο μας για 4η χρονιά, με θέμα «Μαθαίνω να χρησιμοποιώ σωστά το Facebook».

Εμφανίσεις: 879

Επικοινωνια

Δρυάδων 12, Κατερίνη 601 00

Τ.Κ.601 00

Τηλ. 2351029856 & 2351600920

e-mail: mail[at]2gym-kater.pie.sch.gr

Θα μας βρείτε στο Χάρτη