ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΤΑΞΗ».

Κατηγορία: Σεμινάρια Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2014

Την Τρίτη 9 Μαρτίου 2014 ομάδα μαθητών της Γ΄ τάξης του σχολείου μας συμμετείχε, μαζί με μαθητές άλλων σχολείων του νομού μας, στην ημερίδα που διοργάνωσαν τα Εκπαιδευτήρια Πλάτων με τίτλο ?Προχωρημένα μαθήματα Φυσικής Σωματιδίων στα εκπαιδευτήρια Πλάτων?.

Η ημερίδα ξεκίνησε μ? έναν σύντομο χαιρετισμό του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πιερίας κ. Καζταρίδη Ιωάννη και εν συνεχεία η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κουρκουμέλη Χριστίνα πραγματοποίησε μία εκτεταμένη παρουσίαση των τελευταίων αποτελεσμάτων, από την ανακάλυψη του μποζονίου Higgs και της καινούργιας Φυσικής. Πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στους μαθητές 12 σχολείων της Ελλάδας και της Κύπρου με το Cern, όπου οι συμμετέχοντες μαθητές περιηγήθηκαν από Έλληνα ερευνητή στο χώρο του ερευνητικού κέντρου του CERN. Παράλληλα οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το πείραμα ATLAS και να υποβάλλουν ερωτήσεις στους Έλληνες ερευνητές. Μετά τη λήξη της τηλεδιάσκεψης, συνεργάτες της κ. Κουρκουμέλη πραγματοποίησαν παρουσίαση του προγράμματος ?Το πείραμα του αιώνα στο σχολικό εργαστήριο?. Στο τέλος της ημερίδας δόθηκαν σε μαθητές και καθηγητές βεβαιώσεις συμμετοχής στο σεμινάριο. Τη συμμετοχή επιμελήθηκε και πραγματοποίησε η φυσικός κ. Μυρωτή Σοφία.

 

Η ημερίδα υπήρξε ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα τόσο για μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς που είχαν τη δυνατότητα να αναλύσουν πραγματικά δεδομένα του πειράματος ATLAS μέσω του εργαλείου ΥΠΑΤΙΑ επιδεικνύοντας ιδιαίτερη ικανότητα στην επεξεργασία και την ανάλυση των δεδομένων. Επιπλέον η συμμετοχή τους σε μια διεθνή συζήτηση σχετικά με τα αποτελέσματα των μετρήσεων τους έδωσε την δυνατότητα να διευρύνουν τις γνώσεις τους και να γνωρίσουν τα επιτεύγματα της νέας Φυσικής.

Εμφανίσεις: 1302

Επικοινωνια

Δρυάδων 12, Κατερίνη 601 00

Τ.Κ.601 00

Τηλ. 2351029856 & 2351600920

e-mail: mail[at]2gym-kater.pie.sch.gr

Θα μας βρείτε στο Χάρτη