Διδακτική επίσκεψη στη ΣΜΥ στα Τρίκαλα

Διδακτική επίσκεψη πραγματοποίησαν οι μαθητές της Γ΄τάξης του Σχολείου μας στις 11 Δεκεμβρίου 2013, ημέρα Τετάρτη, στο πλαίσιο του μαθήματος Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών στα Τρίκαλα.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας Στρατού και φορέων εκπαίδευσης η ΣΜΥ υποδέχθηκε και ενημέρωσε τους μαθητές της Γ΄τάξης του Σχολείου μας.

 

Η ενημέρωση έγινε στο κέντρο ψυχαγωγίας από τον χειριστή Θέματος, Επχο Τζερεμάκη Βασίλειο και στη συνέχεια οι μαθητές ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Σχολής. Η ενημέρωση και η ξενάγηση διήρκεσαν 90΄περίπου.

 

Το κτίριο της ΣΜΥ (Στρατόπεδο) αποτελεί αρχιτεκτονικό και ιστορικό μνημείο νεοκλασικού ρυθμού. Έγινε επί πρωθυπουργίας Ελευθερίου Βενιζέλου το 1910, όταν η πόλη ήταν ακόμη ακριτική και προετοιμαζόταν ο Ελληνοτουρκικός πόλεμος και οι Βαλκανικοί πόλεμοι 1912-13. Από το 1975 φιλοξενεί τη ΣΜΥ Ξηράς.

 

Αφού ολοκληρώθηκε η ενημέρωση και ξενάγηση των μαθητών στη ΣΜΥ, επισκεφθήκαμε το ιστορικό-βιομηχανικό και πολιτιστικό κέντρο στο πάρκο Ματσόπουλου τον Μύλο των Ξωτικών.

 

Οι μαθητές ψυχαγωγήθηκαν στο χώρο (χωριό του Αι Βασίλη) ενόψει των εορταστικών Χριστουγεννιάτικων ημερών για 2 ώρες.

 

Στόχος της διδακτικής επίσκεψης ήταν η έγκυρη και υπεύθυνη ενημέρωση των μαθητών από αρμόδιους αξιωματικούς για τις στρατιωτικές Σχολές γενικότερα, αλλά και ειδικότερα για τη ΣΜΥ.

 

Επίσης η ψυχαγωγία των μαθητών λόγω των Χριστουγεννιάτικων ημερών.

 

Η Διοργάνωση της επίσκεψης έγινε από την καθηγήτρια κ. Παπαδοπούλου Κυριακή. Οι καθηγητές-συνοδοί της επίσκεψης ήταν: ο κ. Αθανασιάδης Αχιλλέας, η κ. Δάμπαση Αικατερίνη, η κ. Δελιτζάκη Μαρία και η κ. Σκάγια Ειρήνη.

Εμφανίσεις: 1096

Επικοινωνια

Δρυάδων 12, Κατερίνη 601 00

Τ.Κ.601 00

Τηλ. 2351029856 & 2351600920

e-mail: mail[at]2gym-kater.pie.sch.gr

Θα μας βρείτε στο Χάρτη