Τριήμερη επίσκεψη του 2ου Γυμνασίου Κατερίνης στη Βουλή των Ελλήνων από 31-1- 2014 έως2-2-2014.

Την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου οι μαθητές της Γ΄ τάξης του σχολείου συνοδεύονταν από τη Διευθύντρια του σχολείου Στεφανίδου Ευρώπη και τους καθηγητές Παπαδοπούλου Κυριακή (ως αρχηγό), Αθανασιάδη Αχιλλέα (ως αναπληρωτή αρχηγό) την Ιωαννίδου Ελένη και την Γκόλτσιου Άννα.

Σκοπός της εκπαιδευτικής επίσκεψης ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές από κοντά το χώρο του Κοινοβουλίου. Επιπλέον να ενημερωθούν για τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας αυτού καθώς και για τις βασικές αρχές του δημοκρατικού πολιτεύματος. Ιδιαίτερα σημαντική στην ενδιαφέρουσα ξενάγηση των μνημείων ήταν η συμβολή των παρακάτω μαθητών: Σαμαράς Κων/νος, Τζομίδης Νικόλαος, Μπουροζίκας Πραξιτέλης ΚατσίκηςΔημήτριος, Μαρουφίδου Ελισάβετ, Ναβροζίδου Ελένη, Κατσαρέλα Παρασκευή , Αλβανού Ευαγγελία, Τόσκας Αλέξανδρος.

Το πρόγραμμα της εκπαιδευτικής επίσκεψης ξεκίνησε με την επίσκεψη των μαθητών την πρώτη ημέρα, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. Εκεί παρακολούθησαν στο Θόλο μια τρισδιάστατη και εντυπωσιακή παρουσίαση της Αρχαίας Ολυμπίας και των Ολυμπιακών Αγώνων. Το βράδυ της ίδιας μέρας οι μαθητές παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Ο Φιλάργυρος» του Μολιέρου στο Εθνικό Θέατρο.

Τη δεύτερη μέρα 1η Φεβρουαρίου 2014 πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη στην Ακρόπολη και στο σύγχρονο Μουσείο της Ακρόπολης. Οι μαθητές γνώρισαν από κοντά το μεγαλείο του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού. Ανεβαίνοντας στο βράχο της Ακρόπολης θαύμασαν όλα τα αρχιτεκτονικά δημιουργήματα, όπως το ναό της Αθηνάς Νίκης, τον Παρθενώνα, το Ερέχθειο, το Ωδείο του Ηρώδου του Αττικού, το Θέατρο του Διονύσου και το Ασκληπιείο. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το νέο υπερσύγχρονο Μουσείο της Ακρόπολης για να δουν όλα τα αρχαιολογικά ευρήματα που σχετίζονται με την Ακρόπολη και την ιστορία της. Μέσα απ? όλα αυτά τα μνημεία γνώρισαν από κοντά την κοιτίδα του πολιτισμού και της δημοκρατίας.

Έπειτα ακολούθησε ένας μεγάλος περίπατος στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου για να καταλήξει μέσα από τα στενά σοκάκια της Πλάκας στο Μοναστηράκι.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας οι μαθητές επισκέφθηκαν το αξιοθαύμαστο και πανέμορφο αρχαίο ελληνικό Στάδιο Καλλιμάρμαρο ή Παναθηναϊκό Στάδιο. Εκεί οι μαθητές είδαν από κοντά και θαύμασαν το χώρο, την ακουστική του καθώς και όλες τις δάδες των Ολυμπιακών Αγώνων, όλων των χωρών από τη μέρα που πρωτοξεκίνησαν οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες μέχρι σήμερα.

Το βράδυ ακολούθησε δείπνο και διασκέδαση σε ταβέρνα στην Πλάκα.

Την τρίτη ημέρα 2 Φεβρουαρίου 2014 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και ξενάγηση στο Πολεμικό Μουσείο όπου πραγματικά οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν με όλα τα εκθέματα του Μουσείου.

Συγκινητική ήταν η παρακολούθηση της επίσημης Κυριακάτικης πομπής της Προεδρικής φρουράς, από το Προεδρικό Μέγαρο στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη μπροστά στο Κοινοβούλιο και την αλλαγή φρουράς.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ένας όμορφος περίπατος μέσα στον Εθνικό κήπο, όπου οι μαθητές θαύμασαν τα τεράστια και σπάνιας ομορφιάς δέντρα και φυτά. Είδαν το Ζάππειο και κατέληξαν μπροστά στη Βουλή. Εκεί τους παρέλαβαν οι υπάλληλοι της Βουλής για να τους ξεναγήσουν στο κτίριο και να τους ενημερώσουν για τον κοινοβουλευτισμό και τη δημοκρατία. Οι μαθητές ανέβηκαν από τη σκάλα της Βασίλισσας Αμαλίας, η οποία διασώθηκε ανέπαφη από τις δυο πυρκαγιές που προκλήθηκαν στη Βουλή, στην αίθουσα του Ελευθερίου Βενιζέλου. Εκεί ξεναγήθηκαν στην έκθεση που ήταν αφιερωμένη στον Χαρίλαο Τρικούπη. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το χώρο της ολομέλειας και γνώρισαν από κοντά το χώρο όπου εκφράζεται ο κοινοβουλευτισμός και η δημοκρατία. Η τριήμερη επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την ξενάγηση στα αρχαιολογικά ευρήματα του Μετρό, στη πλατεία Συντάγματος. Από εκεί αναχώρησαν οι μαθητές για Κατερίνη. Η επιστροφή στην Κατερίνη πραγματοποιήθηκε στις 9:00μ.μ. της Κυριακής 2 Φεβρουαρίου 2014.

Οι εκπαιδευτικοί στόχοι ιστορικής και πολιτισμικής σημασίας της τριήμερης επίσκεψης στην Αθήνα επετεύχθησαν στο μέγιστο δυνατό βαθμό τηρώντας απαρέγκλιτα το πρόγραμμα της εκδρομής.

·        

Εμφανίσεις: 834

Επικοινωνια

Δρυάδων 12, Κατερίνη 601 00

Τ.Κ.601 00

Τηλ. 2351029856 & 2351600920

e-mail: mail[at]2gym-kater.pie.sch.gr

Θα μας βρείτε στο Χάρτη