ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

Στις 10,11 και 12 Απριλίου 2014 οι μαθητές των προγραμμάτων του σχολείου μας, συνοδευόμενοι από τις καθηγήτριες : Μυρωτή Σοφία (ως αρχηγό), την Κελεσίδου Ροδή και την Παπαδοπούλου Κυριακή (ως συνοδοί) πραγματοποίησαν τριήμερη μετακίνηση - εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ναύπλιο, στο πλαίσιο των τριών προγραμμάτων που υλοποιούνται κατά το σχολικό έτος 2013-2014.

Πρωταρχικός σκοπός της επίσκεψης ήταν η παρακολούθηση του διαδραστικού Προγράμματος του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος του Πανεπιστημίου Harvard. Μας δέχτηκε και μας ενημέρωσε η κ. Ματίνα Γκόγκα, Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Ανάπτυξης Προγραμμάτων του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών (ΚΕΣ).

Το ΚΕΣ είναι ερευνητικό κέντρο στην Ουάσινγκτον, το οποίο δημιουργήθηκε το 1960 και έχει ως βασικό του σκοπό την υποστήριξη των ελληνικών σπουδών και την προβολή ?των μεγάλων πολιτισμικών επιτευγμάτων της αρχαίας Ελλάδας» σε διεθνή κλίμακα, ιδιαίτερα δε ?τις ανθρωπιστικές αξίες των Ελλήνων και την απήχησή τους ανά τους αιώνες?.

Η βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου του Harvard, είναι η μεγαλύτερη βιβλιοθήκη στον κόσμο, με αριθμό συλλογών περίπου 16.2 εκατομμύρια τόμοι. Και μέσα από το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Ναυπλίου, διαδικτυακά μπορεί κανείς να πλοηγηθεί σε αυτήν την μοναδική βιβλιοθήκη.

Επόμενος σκοπός της επίσκεψης ήταν η γνωριμία με την πόλη του Ναυπλίου και την ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας. Έτσι γνωρίσαμε από κοντά τις Μυκήνες, την Επίδαυρο, το Παλαμήδι, την Πλατεία Φιλελλήνων και το παλιό Δημαρχείο, την Πλατεία Συντάγματος, την οδό Σταϊκοπούλου, την Πλατεία Τριών Ναυάρχων και το μνημείο του Υψηλάντη, την ιστορική εκκλησία του Αγ. Σπυρίδωνα στην είσοδο του οποίου δολοφονήθηκε ο Α΄ κυβερνήτης της Ελλάδος Ιωάννης Καποδίστριας.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την επιστροφή στην Κατερίνη το βράδυ του Σαββάτου στις 10.00μμ.

Οι εκπαιδευτικοί στόχοι της εκπαιδευτικής επίσκεψης στο Ναύπλιο επιτεύχθηκαν στο μέγιστο δυνατό βαθμό τηρώντας απαρέγκλιτα το πρόγραμμα της εκδρομής.

·        

Εμφανίσεις: 945

Επικοινωνια

Δρυάδων 12, Κατερίνη 601 00

Τ.Κ.601 00

Τηλ. 2351029856 & 2351600920

e-mail: mail[at]2gym-kater.pie.sch.gr

Θα μας βρείτε στο Χάρτη