Διδακτική επίσκεψη στη ΣΜΥ στα Τρίκαλα 17-12-2014

Στις 17 Δεκεμβρίου 2014 ,ημέρα Τετάρτη, οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Σχολείου μας  πραγματοποίησαν  διδακτική επίσκεψη στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) στα Τρίκαλα, στο πλαίσιο του μαθήματος ΣΕΠ ( Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός).

 

Σκοπός της διδακτικής αυτής επίσκεψης αποτέλεσε η υπεύθυνη ενημέρωση των μαθητών από αρμόδιους φορείς, όπως η ΣΜΥ.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας Στρατού και φορέων εκπαίδευσης,  η ΣΜΥ υποδέχθηκε και ενημέρωσε τους μαθητές της Γ΄ τάξης του Σχολείου μας σχετικά με όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την πρόσβασή τους στις στρατιωτικές σχολές (ξηράς, ναυτικού, αεροπορίας) .

Η ενημέρωση έγινε στο κέντρο ψυχαγωγίας από τον χειριστή θέματος, Έπαρχο, Βασίλειο Τζερεμάκη ,η οποία ήταν πλήρης και κατατοπιστική. Οι μαθητές έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον, εκφράζοντας αρκετές απορίες και ερωτήσεις.   Αφού ολοκληρώθηκε η ενημέρωση, η οποία διήρκεσε 90΄λεπτά, οι μαθητές ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Σχολής.

 Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι το κτίριο της ΣΜΥ αποτελεί αρχιτεκτονικό και ιστορικό μνημείο νεοκλασικού ρυθμού. Χτίστηκε επί πρωθυπουργίας Ελευθερίου Βενιζέλου το 1910, όταν η πόλη ήταν ακόμη ακριτική και προετοιμαζόταν ο Ελληνοτουρκικός πόλεμος και οι Βαλκανικοί πόλεμοι 1912-1913. Από το 1975 φιλοξενεί τη ΣΜΥ ξηράς.

Αφού ολοκληρώθηκε η ενημέρωση και ξενάγηση των μαθητών στη ΣΜΥ, επισκεφθήκαμε το ιστορικό, βιομηχανικό και πολιτιστικό κέντρο, στο πάρκο Ματσόπουλου, τον Μύλο των Ξωτικών.

Οι μαθητές ψυχαγωγήθηκαν στο χώρο (χωριό του Αϊ Βασίλη) ενόψει των εορταστικών Χριστουγεννιάτικων ημερών.

Η διοργάνωση της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε από την καθηγήτρια κ. Παπαδοπούλου Κυριακή, ως αρχηγός της εκδρομής. Συνοδοί καθηγητές ήταν η κ. Δάμπαση Αικατερίνη, η κ. Μυρωτή Σοφία και η κ. Αμβροσιάδου Φωτεινή.

  Οι εκπαιδευτικοί στόχοι της διδακτικής επίσκεψης στη ΣΜΥ στα Τρίκαλα, στο πλαίσιο του ΣΕΠ επιτεύχθηκαν στο μέγιστο δυνατό βαθμό τηρώντας απαρέγκλιτα το πρόγραμμα της εκδρομής.

Εμφανίσεις: 613

Επικοινωνια

Δρυάδων 12, Κατερίνη 601 00

Τ.Κ.601 00

Τηλ. 2351029856 & 2351600920

e-mail: mail[at]2gym-kater.pie.sch.gr

Θα μας βρείτε στο Χάρτη