Διδακτική επίσκεψη στη Μέριμνα Παιδιού 11/12/2014

Στις 11 Δεκεμβρίου 2014 ,ημέρα Πέμπτη και ώρα 12 μ. πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη της ομάδας του προγράμματος Αγωγής Υγείας « ρατσισμός ? ξενοφοβία ? διαφορετικότητα ? δικαιώματα» στη Μέριμνα του Παιδιού στην Κατερίνη. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε πεζή.

 

Αρχικά, όταν έφτασε η  ομάδα των μαθητών στη Μέριμνα, ενημερώθηκε από την υπεύθυνη ψυχολόγο για το πώς λειτουργεί το εξειδικευμένο κέντρο επαγγελματικής (ΕΚΕΚ) ατόμων με αναπηρία. Πραγματοποιήθηκε ξενάγηση σε όλους τους χώρους, όπου δραστηριοποιούνται τα άτομα αυτά. Οι μαθητές είδαν από κοντά όλα όσα μπορούν να δημιουργήσουν με τα χέρια τους τα άτομα με αναπηρία, όταν τους δίνεται η ευκαιρία, αξιοποιώντας τις κλίσεις  και τις δεξιότητές τους.

Διαπιστώθηκε ότι τα άτομα αυτά είναι χαρούμενα στο χώρο της Μέριμνας ,γιατί νιώθουν δημιουργικά και παραγωγικά. Εκδήλωσαν μεγάλη χαρά και ικανοποίηση που τους επισκεφθήκαμε. Μας παρουσίασαν με μεγάλη προθυμία τα δημιουργήματά τους. Παρακολουθήσαμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ένα βίντεο που παρουσίαζε όλο το έργο της Μέριμνας ,καθώς και την καθημερινότητά τους.

Οι μαθητές της ομάδας έψαλλαν τα κάλαντα . Ο  μαθητής Καραϊσκος Ραφαήλ ντυμένος Αϊ Βασίλης μοίρασε χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια, ενώ η μαθήτρια Χατζηνταγή Σοφία πρόσφερε ως   δώρο  ένα πανέμορφο μπισκοτόσπιτο, το οποίο ήταν δημιούργημά της. Στη συνέχεια τα άτομα της Μέριμνας έψαλλαν επίσης τα κάλαντα.

Οι μαθητές μας γνωρίζοντας από κοντά τα άτομα με αναπηρία ευαισθητοποιήθηκαν,  συγκινήθηκαν και διαπίστωσαν ότι πρέπει να δίνονται ίσες ευκαιρίες σε όλους τους ανθρώπους.  Εξέφρασαν την άποψη ότι πρέπει να επισκεπτόμαστε συχνά τέτοιους χώρους, γιατί αποτελεί κομμάτι της κοινωνικής μας ζωής .

Η επιθυμία όλης της ομάδας είναι να στηρίζονται τα άτομα με αναπηρία από την πολιτεία, δείχνοντας έτσι το κοινωνικό της πρόσωπο.

Τους μαθητές συνόδεψαν οι καθηγήτριες κ. Παπαδοπούλου Κυριακή και η κ. Ιωαννίδου Ελένη.

Εμφανίσεις: 952

Επικοινωνια

Δρυάδων 12, Κατερίνη 601 00

Τ.Κ.601 00

Τηλ. 2351029856 & 2351600920

e-mail: mail[at]2gym-kater.pie.sch.gr

Θα μας βρείτε στο Χάρτη