Επίσκεψη στο Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016 οι  μαθητές του προγράμματος «ρατσισμός ? ξενοφοβία ? διαφορετικότητα ? δικαιώματα» του 2ου Γυμνασίου Κατερίνης με τις καθηγήτριες συνοδούς κ. Παπαδοπούλου και την κ. Δάμπαση επισκεφθήκαμε το Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

 

 


Το Μουσείο στεγάζεται σ? ένα επιβλητικό κτίριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης Αγ. Μηνά 13.
Η ξενάγηση στο Μουσείο διήρκεσε περίπου μία ώρα. Είδαμε εκθέματα, όπως ταφόπλακες και επιτύμβιες στήλες, καθώς και μία έκθεση  που αφορά την ιστορία της εβραϊκής παρουσίας στη Θεσσαλονίκη. Ενημερωθήκαμε για τα ήθη, τα έθιμά τους, τις παραδόσεις τους, τις θρησκευτικές και τις καθημερινές τους  συνήθειές.


Επίσης, είδαμε τον ειδικό εκθεσιακό χώρο που αναφέρεται στη γενοκτονία από τη ναζιστική θηριωδία, όπως αυτή επηρέασε την Ισραηλίτικη κοινότητα της Θεσσαλονίκης και την αίθουσα που είναι γραμμένα, σε μαύρους πίνακες, όλα τα ονόματα των θυμάτων του ολοκαυτώματος.


Η επίσκεψή αυτή ήταν πολύ εποικοδομητική, γιατί κατά πρώτον  γνωρίσαμε από κοντά πολλά στοιχεία του πολιτισμού των Εβραίων και κατά δεύτερον πώς οι ακραίες συμπεριφορές, που δεν στηρίζονται στη λογική, αλλά στο φανατισμό και στην προκατάληψη μπορούν να οδηγήσουν στην εξόντωση ενός λαού.

Εμφανίσεις: 582

Επικοινωνια

Δρυάδων 12, Κατερίνη 601 00

Τ.Κ.601 00

Τηλ. 2351029856 & 2351600920

e-mail: mail[at]2gym-kater.pie.sch.gr

Θα μας βρείτε στο Χάρτη