Διδακτική επίσκεψη στη ΣΜΥ στα Τρίκαλα

Στις 9 Φεβρουαρίου 2018,ημέρα Παρασκευή, οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Σχολείου μας  πραγματοποίησαν  διδακτική επίσκεψη στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) στα Τρίκαλα, στο πλαίσιο του  Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

Σκοπός της διδακτικής αυτής επίσκεψης αποτέλεσε η υπεύθυνη ενημέρωση των μαθητών από αρμόδιους φορείς, όπως η ΣΜΥ.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας Στρατού και φορέων εκπαίδευσης,  η ΣΜΥ υποδέχθηκε και ενημέρωσε τους μαθητές της Γ΄ τάξης του Σχολείου μας σχετικά με όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την πρόσβασή τους στις στρατιωτικές σχολές (ξηράς, ναυτικού, αεροπορίας) .

Η ενημέρωση έγινε στο κέντρο ψυχαγωγίας από τον χειριστή θέματος, Έπαρχο, Βασίλειο Τζερεμάκη ,η οποία ήταν πλήρης και κατατοπιστική. Οι μαθητές έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον, εκφράζοντας αρκετές απορίες και ερωτήσεις.   Αφού ολοκληρώθηκε η ενημέρωση, ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Σχολής.

 Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι το κτίριο της ΣΜΥ αποτελεί αρχιτεκτονικό και ιστορικό μνημείο νεοκλασικού ρυθμού. Χτίστηκε επί πρωθυπουργίας Ελευθερίου Βενιζέλου το 1910, όταν η πόλη ήταν ακόμη ακριτική και προετοιμαζόταν ο Ελληνοτουρκικός πόλεμος και οι Βαλκανικοί πόλεμοι 1912-1913. Από το 1975 φιλοξενεί τη ΣΜΥ ξηράς.

Αφού ολοκληρώθηκε η ενημέρωση και ξενάγηση των μαθητών στη ΣΜΥ, επισκέφθηκαν το κέντρο της πόλης. Στον πεζόδρομο έμειναν για λίγο ελεύθεροι για φαγητό και χαλάρωση. Είδαν με μεγάλο ενδιαφέρον το Ληθαίο ποταμό που διασχίζει το κέντρο της πόλης  και τη χωρίζει  στα δύο. Η Κεντρική Γέφυρα,που ενώνει την κεντρική πλατεία με τον πεζόδρομο της Ασκληπιού,πάνω από τον ποταμό κατασκευάστηκε το 1886 από Γάλλους μηχανικούς. Χαρακτηριστικό είναι το άγαλμα του Ασκληπιού που βρίσκεται στην ομώνυμη γέφυρα του Ληθαίου.

 

 

Εμφανίσεις: 485

Επικοινωνια

Δρυάδων 12, Κατερίνη 601 00

Τ.Κ.601 00

Τηλ. 2351029856 & 2351600920

e-mail: mail[at]2gym-kater.pie.sch.gr

Θα μας βρείτε στο Χάρτη