Τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών της Γ΄ του 2ου Γυμνασίου Κατερίνης στη Βουλή των Ελλήνων από 21/03/2018 έως 23/03/2018.

Την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018 οι μαθητές της Γ΄ τάξης του σχολείου συνοδευόμενοι από τη Διευθύντρια Γαρυφαλιά Παπαδοπούλου και τους καθηγητές Κυριακή Παπαδοπούλου, Δέσποινα Χαραλαμπίδου και  Κωνσταντίνο Χρυσίδη πραγματοποίησαν την τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων στην Αθήνα.

 

Σκοπός της εκπαιδευτικής επίσκεψης ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές από κοντά το θεσμό του Κοινοβουλίου. Επιπλέον να ενημερωθούν για τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας αυτού, καθώς και για τις βασικές αρχές του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Την πρώτη μέρα, 21 Μαρτίου 2018, το πρόγραμμα της εκπαιδευτικής επίσκεψης ξεκίνησε με την επίσκεψη των μαθητών στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Νιάρχος, ένα ζωντανό και ζωτικό πνεύμονα στην Αθήνα με το καταπράσινο τοπίο, τα συντριβάνια, τα μονοπάτια , τους ανοιχτούς χώρους, την τεράστια Βιβλιοθήκη, τη Λυρική Σκηνή και τον Φάρο με τους γυάλινους  

 Το βράδυ της ίδιας ημέρας, οι μαθητές μαζί με τους συνοδούς παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση, «Η ζωή μου όλη», πού παρουσίαζε τη ζωή  του  μεγάλου Έλληνα τραγουδιστή Στέλιου Καζαντζίδη, στο θέατρο Ελληνικός Κόσμος. Ήταν πραγματικά μια υπέροχη παράσταση.

Το πρωί της δεύτερης μέρας, Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018, πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης, Οι μαθητές ξεναγήθηκαν σε όλα τα αρχαιολογικά ευρήματα που έχουν σχέση με την Ακρόπολη και την ιστορία της κι έτσι  γνώρισαν από κοντά την κοιτίδα του πολιτισμού και της δημοκρατίας.

Επίσης, θαύμασαν όλα τα αρχιτεκτονικά δημιουργήματα, όπως την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα, το ναό της Αθηνάς Νίκης, το Ερέχθειο, το Ωδείο του Ηρώδου του Αττικού, το Θέατρο του Διονύσου και το Ασκληπιείο.

 Στη συνέχεια ακολούθησε ξενάγηση με το λεωφορείο στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας: τις στήλες του Ολυμπίου Διός, το Καλλιμάρμαρο Στάδιο, το Μέγαρο Μαξίμου, το Προεδρικό Μέγαρο, τον Εθνικό Κήπο και το Ζάππειο.

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη και η ξενάγηση στη Βουλή. Τους μαθητές παρέλαβαν οι υπάλληλοι της Βουλής, τους ξενάγησαν στο κτίριο, στην αίθουσα της ολομέλειας, τους ενημέρωσαν για τον κοινοβουλευτισμό και τη δημοκρατία και τους οδήγησαν στα θεωρεία, όπου παρακολούθησαν για λίγο τη συνεδρίαση των Βουλευτών. Έπειτα  ανέβηκαν τη σκάλα της Βασίλισσας Αμαλίας, η οποία διασώθηκε ανέπαφη από  δυο πυρκαγιές που προκλήθηκαν στη Βουλή και πήγαν στην αίθουσα του Ελευθερίου Βενιζέλου για να δουν την έκθεση που ήταν αφιερωμένη στον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδος, Ιωάννη Καποδίστρια.

Αφού ολοκληρώθηκε η ξενάγηση στο χώρο του Κοινοβουλίου, οι μαθητές παρακολούθησαν την αλλαγή φρουράς.  μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας ακολούθησε δείπνο και διασκέδαση σε ταβέρνα με μουσική.

    Τέλος, στις 23 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Αττικό Πάρκο. Οι μαθητές παρακολούθησαν με μεγάλο ενθουσιασμό την εντυπωσιακή παράσταση με τα δελφίνια και όλα τα ζώα που φιλοξενεί το πάρκο. Η χαρά τους ήταν απερίγραπτη.

Από εκεί αναχωρήσαμε για Κατερίνη γεμάτοι εμπειρίες και συναισθήματα ικανοποίησης.

 

         

Εμφανίσεις: 828

Επικοινωνια

Δρυάδων 12, Κατερίνη 601 00

Τ.Κ.601 00

Τηλ. 2351029856 & 2351600920

e-mail: mail[at]2gym-kater.pie.sch.gr

Θα μας βρείτε στο Χάρτη