ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ : ΕΘΝΙΚΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ

Επίσκεψη στη μητέρα των Εθνικών Ευεργετών, την Ήπειρο πραγματοποίησε ομάδα μαθητών του 2ου Γυμνασίου Κατερίνης με συνοδούς τη Διευθύντρια του Σχολείου κυρία Παπαδοπούλου Γαρυφαλιά και τις καθηγήτριες Ιωαννίδου Ελένη και Χαραλαμπίδου Δέσποινα.

 

Οι μαθητές του σχολείου γνώρισαν από κοντά έργα «Ευποιίας» και «Φιλαλληλίας» που κατέλειπαν Ευπατρίδες Ευεργέτες όπως οι Ζωσιμάδες ,ο Σίνα, ο Ζάππας και τόσοι άλλοι τόσο στην ιδιαίτερη πατρίδα τους όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Η Αθήνα θα φάνταζε φτωχή πρωτεύουσα χωρίς τις δωρεές των ευγενών αυτών μορφών.

Οι μαθητές μας επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στη Ζωσιμαία Σχολή, δωρεά των Ζωσιμάδων από τον εμπνευσμένο Διευθυντή του Σχολείου κ. Πλεύρη φιλόλογο-ιστορικό που ενθουσίασε τα παιδιά με την παραστατικότητα του και τις πληροφορίες που τους έδωσε. Έγινε επίσης από τον ίδιο περιήγηση-ξενάγηση στην καστροπολιτεία ταξιδεύοντας μας με τη φαντασία σε άλλους καιρούς. Στη συνέχεια ακολούθησε  επίσκεψη και στο Μέτσοβο, την  πατρίδα των 2000!! μικρών και μεγάλων Ευεργετών. Εκεί οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν και να θαυμάσουν στο Μουσείο Αβέρωφ έργα μεγάλων Ζωγράφων του τόπου, δωρεά επίσης ενός άλλου Ευπατρίδη του Ευάγγελου Αβέρωφ Τοσίτσα.

Εμφανίσεις: 473

Επικοινωνια

Κλεισούρας 48 Κατερίνη

Τ.Κ.601 00

Τηλ. & fax 2351029856

 e-mail: mail[at]2gym-kater.pie.sch.gr

Θα μας βρείτε στο Χάρτη