ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΠΕ ΟΛΥΜΠΟΥ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΠΕ ΟΛΥΜΠΟΥ

 Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Η περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου  που συμμετείχε στα προγράμματα « Το δάσος πηγή ζωής» και  «Γνωρίζουμε τα ποτάμια της Βόρειας Ελλάδας» πραγματοποίησε την πορεία Παλιός Παντελεήμονας-Παλιοί Πόροι.

Χωριστήκαμε σε δυο ομάδες με τις υπεύθυνες του ΚΠΕ Ολύμπου. Η απόσταση ήταν περίπου 5 χιλιόμετρα. Κάναμε αρκετές στάσεις για να αναγνωρίσουμε τα φυτά της περιοχής, αφουγκραστήκαμε τους ήχους της φύσης και ενημερωθήκαμε από τις υπεύθυνες για τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής, Πριν το τέλος της διαδρομής παίξαμε αρκετά παιχνίδια ερωτήσεων, λύκος και ελάφι και άλλα .Καταλήξαμε στους Παλιούς Πόρους. Θαυμάσαμε την αρχιτεκτονική των σπιτιών του χωριού. Φτάσαμε   στον Πλαταμώνα και μετά από δυο ώρες γυρίσαμε στην Κατερίνη με ευχάριστη διάθεση και ικανοποίηση από αυτή την επαφή με τη φύση.

ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ

Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Στις 25 Απριλίου πήγαμε στο καταφύγιο Μπουντόλα, στη θέση Σταυρός. Μας περίμεναν οι υπεύθυνες του ΚΠΕ Ολύμπου. Βαδίσαμε στο μονοπάτι Μάνα και καταλήξαμε στην ομώνυμη πηγή. Η διαδρομή ήταν υπέροχη. Λουλούδια που άνθιζαν, πανύψηλα δέντρα, διάφορα αρωματικά φυτά που μοσχοβολούσαν. Οι υπεύθυνες μας ενημέρωσαν για τη  βιοποικιλότητα της περιοχής και μας έδωσαν πληροφορίες για τον Όλυμπο και την ιστορία του. Παίξαμε διάφορα παιχνίδια και προσπαθήσαμε να αναγνωρίσουμε  τα φυτά της περιοχής. Επιστρέψαμε στο καταφύγιο και μετά από σύντομη στάση για ξεκούραση κατευθυνθήκαμε στο Λιτόχωρο για φαγητό. Επιστρέψαμε στην Κατερίνη στις τέσσερεις το απόγευμα.

 

 

Εμφανίσεις: 1454

Επικοινωνια

Δρυάδων 12, Κατερίνη 601 00

Τ.Κ.601 00

Τηλ. 2351029856 & 2351600920

e-mail: mail[at]2gym-kater.pie.sch.gr

Θα μας βρείτε στο Χάρτη