ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Στις 21 Μαρτίου 2012, η Γ΄ τάξη του 2ου  Γυμνασίου Κατερίνης, στα πλαίσια της ενημέρωσης του μαθήματος του Επαγγελματικού Προσανατολισμού, επισκέφθηκε την Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσ/νίκης.

 

Πρόκειται για ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό ίδρυμα που ιδρύθηκε το 1904. Κέντρο διδασκαλίας και ερευνητικής αριστείας στην αειφόρο γεωργία, το περιβάλλον και άλλες επιστήμες της ζωής.

Σε ένα μοναδικό περιβάλλον, ξεναγηθήκαμε από καθηγήτρια του ιδρύματος και φοιτήτρια του κολλεγίου για τη δομή του ιδρύματος, τις προϋποθέσεις εισαγωγής στη Σχολή, τα προγράμματα, τη μαθητική ζωή και τις ευκαιρίες καριέρας που δίνονται μετά την αποφοίτηση από την Σχολή.  Η Σχολή  προσφέρει υποτροφίες στους μαθητές των Β/θμιων σχολείων της ? που  είναι απολύτως ισότιμα με τα αντίστοιχα Δημόσια - οι οποίοι διαμένουν στα οικοτροφεία ώστε να καταβάλλουν μόνο ένα μέρος του κόστους φοίτησής τους.

Ακολούθησε περιήγηση στο αγρόκτημα - περιλαμβάνει καλλιέργειες, γαλακτοκομείο, οινοποιείο, πτηνοτροφείο, στάβλους και ένα εκθετήριο προϊόντων που παράγονται - το σχολείο, τη βιβλιοθήκη και τους χώρους ψυχαγωγίας των σπουδαστών.

Η περιήγηση έκλεισε με προβολή βίντεο για την ιστορία της σχολής. Στο τέλος μας επιδόθηκαν αναμνηστικά  δωράκια. Οι εμπειρίες που αποκομίσαμε ήταν πολύτιμες, το σημαντικότερο μήνυμα που πήραμε είναι πως πρέπει να ξαναγαπήσουμε  τη γη και να εκτιμήσουμε τα αγαθά που μας προσφέρει.

Εμφανίσεις: 839

Επικοινωνια

Δρυάδων 12, Κατερίνη 601 00

Τ.Κ.601 00

Τηλ. 2351029856 & 2351600920

e-mail: mail[at]2gym-kater.pie.sch.gr

Θα μας βρείτε στο Χάρτη