Επίσκεψη της Γ΄ τάξης του 2ου Γυμνασίου Κατερίνης στο Οχυρό Ρούπελ

 Οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου μας με συνοδούς τους καθηγητές Ιωαννίδου Ελένη, Βροντινού Αφροδίτη, Βλάχου Αργυρώ, Ηράντου Ελένη, Δάμπαση Καίτη, Γκόλτσιου Άννα, Παπαδοπούλου Κυριακή, Αργυριάδου Ελένη και Κάνουρα Ελπίδα πραγματοποίησαν οργανωμένη διδακτική επίσκεψη ? εξόρμηση στο Φυλάκιο Ρούπελ στις 21-12-2011, προκειμένου να γνωρίσουν έναν τόπο κορυφαίας ιστορικής σημασίας για την Ελλάδα. Με την κορυφαίας ιστορικής σημασίας για την Ελλάδα. Με την ευκαιρία της επίσκεψης προσέφεραν δώρα στους στρατιώτες που ήταν χορηγία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, καθώς επίσης και του Γυμνάσιου.

          Η εκκίνηση έγινε στις 8:00 από το σχολείο μας. Μετά από διαδρομή 2 ωρών φτάσαμε στη λίμνη Κερκίνη, έναν από τους πιο σημαντικούς υγροβιότοπους της Ελλάδας, προστατευόμενος από τη συνθήκη Ramsar. Αφού θαυμάσαμε το τοπίο και παρατηρήσαμε για λίγα λεπτά τα παιχνιδίσματα των πολυάριθμων πουλιών πάνω στα πολυάριθμα νερά της λίμνης, όπου καθρεφτίζονταν περήφανα το Μπέλες, αναχωρήσαμε για το Ρούπελ.

          Μετά από μια σύντομη στάση στα Χρυσοχώραφα φτάσαμε στο Ρούπελ, όπου μας υποδέχτηκαν οι στρατιώτες. Εκεί μας ξενάγησαν σε ένα τμήμα του οχυρού και μας διηγήθηκαν την ιστορία του.

          Με αισθήματα ενθουσιασμού και συγκίνησης αναχωρήσαμε για τις Σέρρες, μια πόλη γεμάτη ιστορία. Μετά από μια σύντομη στάση περιήγηση και γεύμα στο κέντρο της πόλης, πήραμε το δρόμο της επιστροφής.

          Αργά το απόγευμα φτάσαμε στην Κατερίνη, ικανοποιημένοι από το φυσικό περιβάλλον που απολαύσαμε  και εντυπωσιασμένοι από την κατασκευή του οχυρού και την ιστορία του.

 

 Η Υπεύθυνη καθηγήτρια

 

Ιωαννίδου Ελένη

Για να δείτε τις φωτογραφίες πατήστε εδώ

Εμφανίσεις: 1209

Επικοινωνια

Δρυάδων 12, Κατερίνη 601 00

Τ.Κ.601 00

Τηλ. 2351029856 & 2351600920

e-mail: mail[at]2gym-kater.pie.sch.gr

Θα μας βρείτε στο Χάρτη