Διδακτική επίσκεψη-εκδρομή στη Θεσσαλονίκη

Διδακτική επίσκεψη-εκδρομή πραγματοποίησαν οι μαθητές της B΄ τάξης του σχολείου μας στις 13-12-2012 στη Θεσσαλονίκη στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας.

Εξαιρετικές εντυπώσεις άφησαν στους μαθητές της Β΄ τάξης τα βυζαντινά μνημεία που επισκέφθηκαν στη βυζαντινή Θεσσαλονίκη. Με τη διοργάνωση-συνοδεία από τους καθηγητές: Μαρία Δελιτζάκη, Αφροδίτη Βροντινού, Αχιλλέα Αθανασιάδης Ειρήνη Σκάγια, Κατερίνα Δάμπαση, Άννα Γκόλτσιου και Μαργαρίτα Μήτσιου οι μαθητές ξεναγήθηκαν στα βυζαντινά κάστρα , τον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου, την Αχειροποίητο , τη Ροτόντα, το Βυζαντινό Μουσείο και το ανακτορικό συγκρότημα του Γαλερίου.

Η ανταπόκριση των μαθητών έδειξε ότι παρά το πλήθος των πληροφοριών και των εντυπώσεων , η επιτόπια βιωματική μάθηση λειτούργησε τελικά σε υψηλό επίπεδο. Οφείλω βέβαια να σημειώσω ότι οι μαθητές είχαν προετοιμαστεί για την επίσκεψη και γνωστικά και ψυχολογικά , εκπονώντας όλοι ερευνητικές εργασίες στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας με τη διδάσκουσα, φιλόλογο Μαρία Δελιτζάκη , αρχηγό και διοργανώτρια της διδακτικής επίσκεψης.

Ελπίδα μας είναι οι διδακτικές επισκέψεις αυτές να συνεχίσουν στο μέλλον , δεδομένου ότι προσφέρουν ιστορική γνώση και εμπειρία στους μαθητές.

Η υπεύθυνη καθηγήτρια

Μαρία Δελιτζάκη ? φιλόλογος

Εμφανίσεις: 1097

Επικοινωνια

Κλεισούρας 48 Κατερίνη

Τ.Κ.601 00

Τηλ. & fax 2351029856

 e-mail: mail[at]2gym-kater.pie.sch.gr

Θα μας βρείτε στο Χάρτη