Εκπαιδευτική εκδρομή στο Βόλο

 

Εκπαιδευτική εκδρομή πραγματοποίησαν οι μαθητές της Γ? τάξης την Πέμπτη 13/12/2012 στο Βόλο πολιτιστικού ενδιαφέροντος με αρχηγό τη Διευθύντρια Στεφανίδου Ευρώπη και συνοδούς καθηγήτριες Μυρωτή Σοφία, Καλιακού Παναγιώτα, Πολυζοπούλου Ελένη και Λιάπη Βαΐα.

 

Πρώτο σημείο επίσκεψης ήταν το Σέσκλο, ένας σπουδαίος οικισμός της νεολιθικής περιόδου που εντυπωσίασε τους μαθητές τόσο για την τοποθεσία στην οποία βρίσκεται , όσο και για τα πρώτα λίθινα σπίτια που κατασκεύασαν οι άνθρωποι χιλιάδες χρόνια πριν.

 

Η επόμενη στάση έγινε στο εργοστάσιο της ΕΨΑ που παράγει χυμούς και αναψυκτικά εδώ και 90 χρόνια. Εκεί, η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων και εργοστασίου ανέλαβε την ξενάγηση στο μουσείο αλλά και την περιήγηση στο χώρο παραγωγής του εργοστασίου.

 

Από τις επισκέψεις εκπαιδευτικού περιεχομένου δε θα μπορούσε να εξαιρεθεί το αρχαιολογικό μουσείο του Βόλου, όπου εκτίθενται ευρήματα προϊστορικής και ιστορικής περιόδου από όλη τη Θεσσαλία. Άκρως εντυπωσιακά ήταν όλα τα εκθέματα ?όπλα, κοσμήματα, λάρνακες, επιτύμβιες στήλες- και οι μαθητές ενθουσιάστηκαν.

 

Πλησιάζοντας στο τέλος της εκδρομής δόθηκε ελεύθερος χρόνος στα παιδιά, ώστε να γνωρίσουν καλύτερα την πόλη που επισκέφτηκαν, ενώ στην επιστροφή έγινε μια τελευταία στάση σε εμπορικό κέντρο στη Λάρισα, το οποίο ήταν στολισμένο Χριστουγεννιάτικα, απολαμβάνοντας το γιορτινό κλίμα.

 

Ήταν μία εκδρομή χάρη στην οποία αποκόμισαν τα παιδιά εικόνες και πληροφορίες αλλά ταυτόχρονα και μια ευκαιρία χαλάρωσης από το καθημερινό τους πρόγραμμα. Μαθητές και καθηγητές επέστρεψαν στην Κατερίνη μ? ένα χαμόγελο αποτυπωμένο στα χείλη τους.

 

Η καθηγήτρια

 

Καλιακού Παναγιώτα

Εμφανίσεις: 645

Επικοινωνια

Δρυάδων 12, Κατερίνη 601 00

Τ.Κ.601 00

Τηλ. 2351029856 & 2351600920

e-mail: mail[at]2gym-kater.pie.sch.gr

Θα μας βρείτε στο Χάρτη