Εκπαιδευτική διήμερη επίσκεψη της χορωδίας του 2ου Γυμνασίου Κατερίνης στην Καρδίτσας

Την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου οι μαθητές της χορωδίας του 2ου Γυμνασίου Κατερίνης πραγματοποίησαν εκπαιδευτική διήμερη επίσκεψη στην περιοχή της Καρδίτσας, στο πλαίσιο του προγράμματος «ελληνικό έντεχνο τραγούδι».Σκοπός της εκπαιδευτικής επίσκεψης ήταν να συμμετάσχουν στην 5η Πανελλήνια Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας και να γνωρίσουν την πανέμορφη ευρύτερη περιοχή της Λίμνης του Νικολάου Πλαστήρα.

 

Οι τριάντα τρεις μαθητές που στελεχώνουν τη χορωδία και συμμετείχαν στην εκπαιδευτικής επίσκεψη είναι:

 

Βαιτσοπούλου Μαρία,Κατσαρέλα Βούλα, Σώτο Μαρία Καλαιτζή Εύη, Τζήμα Άννα, Τσιρογιάννη Μαρία,Φελεκίδου, Άννα,Μιχαλοπούλου Μαρία,Τζανή Κατερίνα, Εσκομπάρ Αλέξανδρος,,Τζήκα Ναυσικά, Τσελνίκου Ειρήνη,Τζιάστα Θεοδώρα, Παυλίδου Νεφέλη, Αλβανού Ευαγγελία, Σταμάτη Ιωάννα,Σπηλιώτη Μαρία, Αδελφοπούλου Κωνσταντίνα.Καλαιτζή Λεμονιά,Μυρωτή Θάλεια

 

Τζιάστα Γεωργία,Χατζηνταγή Σοφία, Φωτιάδου Άννα, Παπαγεωργίου Γιάννης, Χασάπη Μαρία Κουκκιώτη Χρύσα, Κουμπούζη Θεοδοσία .Τσιτλακίδης Θεόδωρος, Ταρενίδης Αναστάσιος Μαργαριτίδης Χρήστος, Κατσίκης Δημήτρης, Σώτο Αυγουστίνος και Καραΐσκος Ραφαήλ.

 

Οι παραπάνω μαθητές συνοδευόταν από τους καθηγητές Σχολείου κ. Ροδή Κελεσίδου ( υπεύθυνη της χορωδίας), κ. Σοφία Μυρωτή, κ Χρήστο Τζιότζιο και την διευθύντρια του Σχολείου κ. Ευρώπη Στεφανίδου . Συμμετείχαν επιπλέον στην εκδρομή μέλη του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Κατερίνης η κ.Σοφία Μαυρίδου και η κ.Μαρία Τσιαλιού.

 

Όσον αφορά τη 5η Πανελλήνια Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας., είναι ένας μοναδικός θεσμός με τον οποίο γίνεται ουσιαστική αισθητική παρέμβαση στην ουσία της Καλλιτεχνικής Αγωγής και Παιδείας. Φέτος διοργανώθηκε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 

Οι μαθητές της χορωδίας του σχολείου μας, συμμετείχαν σε μια Χορωδιακή Πανδαισία από Σχολικές Χορωδίες της Ελλάδας. Βασική επιδίωξη είναι μέσω αυτής της εκδήλωσης, η προσέγγιση της μαθητιώσας νεολαίας στην σύγχρονη ελληνική δημιουργία. Πρόκειται για κάτι πρωτότυπο, πολύ όμορφο με Καλλιτεχνική, Ψυχαγωγική και Επιμορφωτική χροιά με πρωταγωνιστές μαθητές των Δημοτικών και των Γυμνασίων όλης της χώρας. Εκατοντάδες μαθητές δούλεψαν εντατικά, συστηματικά και πειθαρχημένα επί μήνες για να προσφέρουν ένα σπουδαίο μουσικό αποτέλεσμα. Αυτό συνέβη και με τους μαθητές του σχολείου μας, που πραγματικά κατά γενική ομολογία αιφνιδίασαν θετικά τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση.

 

Κορυφαίες προσωπικότητες παρευρισκόταν ως μέλη της Διεθνούς Καλλιτεχνικής Επιτροπής στην 5η Πανελλήνια Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας, όπως ο Θεόδωρος Αντωνίου, διάσημος Συνθέτης και Μαέστρος, Καθηγητής σύνθεσης του Πανεπιστημίου της Βοστώνης (ΗΠΑ),.μαζί με άλλους έλληνες και ξένους συναδέλφους τους . Παρουσιαστής του Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Καρδίτσας, της 5ης Πανελλήνιας Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών ήταν ο Αλέξης Κωστάλας. γνωστός παρουσιαστής της τηλεόρασης.

 

Στη συνέχεια την Παρασκευή 1 Μαρτίου, δεύτερη ημέρα της εκπαιδευτικής επίσκεψης, οι μαθητές, οι καθηγητές και οι γονείς περιηγήθηκαν στη περιοχή της Λίμνης του Νικολάου Πλαστήρα, όπου θαύμασαν τα εναλλασσόμενα φυσικά τοπία της περιοχής αλλά και την ανωτερότητα του ανθρώπινου νου στη σύλληψη και κατασκευή της λίμνης.

 

Ακόμη, στην περιοχή αυτή βρίσκεται και ο Βοτανικός κήπος, όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα πολυάριθμα φυτά, που υπάρχουν στην Ελληνική γη. Τέλος το απόγευμα όλοι μαζί επισκέφτηκαν και περπάτησαν στο κέντρο της όμορφης πόλης των Τρικάλων.

 

Η εκπαιδευτικής επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την επιστροφή στην Κατερίνη το βράδυ της Παρασκευής.

 

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες μαθητές της χορωδίας μας και στην κ. Ροδή Κελεσίδου υπεύθυνη της χορωδίας, για την μουσική τους παρουσίαση στο φεστιβάλ.

Εμφανίσεις: 460

Επικοινωνια

Δρυάδων 12, Κατερίνη 601 00

Τ.Κ.601 00

Τηλ. 2351029856 & 2351600920

e-mail: mail[at]2gym-kater.pie.sch.gr

Θα μας βρείτε στο Χάρτη