10-10-2014 Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο 2ο Γυμνάσιο Κατερίνης

Κατηγορία: Εκδηλώσεις-Εορτές Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 07 Νοεμβρίου 2014

 H Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με θεματικό άξονα «Ρατσισμός και διαφορετικότητα, όλοι ίσοι», στο πλαίσιο του Κοινωνικού Σχολείου γιορτάσθηκε στο σχολείο μας την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014.

Όλοι οι μαθητές και μαθήτριες έλαβαν μέρος στις αθλοπαιδιές(ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ) καθώς και στα αθλήματα badminton, πιγκ πογκ, τένις, με έμφαση στη συμμετοχή και όχι στη διάκριση, αναδεικνύοντας τη χαρά της αθλητικής συμμετοχής της προσπάθειας, του συναγωνισμού και της προσωπικής υπέρβασης, χωρίς τον ανταγωνισμό και το άγχος της διάκρισης. Την ευθύνη της διοργάνωσης είχε ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής κ. Βαρμάζης Γεώργιος και οι μαθητές-μαθήτριες του σχολείου μας.

Παράλληλα με τις αθλητικές δραστηριότητες η καθηγήτρια του σχολείου κ. Κυριακή Παπαδοπούλου και τα είκοσι επτά (27) μέλη της ομάδας του προγράμματος «Ρατσισμός-ξενοφοβία-διαφορετικότητα» συμμετείχαν ενεργά στο αφιέρωμα του θεματικού άξονα της φετινής σχολικής  χρονιάς «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι» με τις εξής δράσεις:

Τραγούδησαν το τραγούδι του M.Jackson «We are the world» και στη συνέχεια όλοι οι μαθητές του σχολείου όρισαν την έννοια του ρατσισμού, τα αίτια, καθώς και τις συνέπειες.

Προβλήθηκαν μικρά video όπως «ο τζαφάρ», «η μπαλαρίνα Σιμόνα χωρίς χέρια», « στο αεροπλάνο ».

Διαβάστηκαν συνθήματα όπως: «η διαφορετικότητα είναι πλούτος, ομορφιά, είναι η ίδια η ζωή», «αυτά που μας χωρίζουν είναι πολύ λιγότερα από αυτά που μας ενώνουν», καθώς και το κείμενο «η μαρτυρία ενός μετανάστη».

Απαγγέλθηκε από μία μαθήτρια το ποίημα, που προτάθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη ως το καλύτερο του 2006, γραμμένο από ένα παιδί από την Αφρική  «Γράμμα στο λευκό αδερφό μου».

Τέλος τραγούδησαν όλοι μαζί το τραγούδι του John Lennon «Imagine» ως αφιέρωμα στο ρατσισμό, την ξενοφοβία και τη διαφορετικότητα, ενώ τα μέλη της ομάδας δημιούργησαν μια κυκλική αλυσίδα, κρατώντας τα χέρια τους ενωμένα και συνόδευσαν το τραγούδι.

Η υλοποίηση όλων των παραπάνω δράσεων είχε σκοπό να προάγει το σεβασμό, την κατανόηση και την εκτίμηση της διαφορετικότητας, να καλλιεργήσει οικουμενική συνείδηση, καθώς επίσης και να εμπνεύσει αισθήματα αλληλεγγύης.

Εμφανίσεις: 1039

Επικοινωνια

Δρυάδων 12, Κατερίνη 601 00

Τ.Κ.601 00

Τηλ. 2351029856 & 2351600920

e-mail: mail[at]2gym-kater.pie.sch.gr

Θα μας βρείτε στο Χάρτη