Εκπαιδευτική Δράση Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης 2ου Γυμνασίου Κατερίνης

Κατηγορία: Εκδηλώσεις-Εορτές Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2014

Οι μαθητές όλων των τάξεων ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα Πρασίνου και Περιβάλλοντος μέσα από τη συνεργασία του Τομέα Πρασίνου του Δήμου Κατερίνης. Στη δράση αυτή οι μαθητές μας με τη βοήθεια της αντιδημάρχου κ Μπατάλα, του γεωπόνου κ. Παπαδόπουλου και των κηπουρών του Δήμου φύτεψαν, κλάδεψαν και πότισαν τα φυτά, που προσφέρθηκαν από το φυτώριο του Δήμου στο κήπο και στις ζαρντινιέρες .

 

Στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι ο σεβασμός και η προστασία του πρασίνου και του περιβάλλοντος τόσο στο χώρο του Σχολείου, όσο και σε άλλους χώρους.

 

Οι μαθητές του Σχολείου μας- μελλοντικοί πολίτες ευαισθητοποιήθηκαν στην αξία της φύσης μέσα από τη διερευνητική προσέγγιση της κηπουρικής, ενθαρρύνοντας την ενεργό συμμετοχή τους διεκδικώντας έτσι, ένα πιο ποιοτικό περιβάλλον με οικολογικά προϊόντα.

 

Οφείλουμε όλοι να διεκδικούμε να γίνονται τέτοιες προσπάθειες στα σχολεία μας γιατί μόνο έτσι κάποια στιγμή θα αποκτήσουμε σαν κοινωνία περιβαλλοντική, οικολογική συνείδηση και περιβαλλοντικό πολιτισμό τα οποία είναι ταυτόχρονα και δείκτης υψηλής ποιότητας ζωής.

 

Ευχαριστούμε θερμά την αντιδήμαρχο κ. Μπατάλα, το γεωπόνο κ. Παπαδόπουλο και τους κηπουρούς του Δήμου Κατερίνης για τη βοήθεια της υλοποίησης της Δράσης Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης των μαθητών μας.

 

Η Διευθύντρια

 

Ευρώπη Στεφανίδου

Εμφανίσεις: 919

Επικοινωνια

Δρυάδων 12, Κατερίνη 601 00

Τ.Κ.601 00

Τηλ. 2351029856 & 2351600920

e-mail: mail[at]2gym-kater.pie.sch.gr

Θα μας βρείτε στο Χάρτη