ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Κατηγορία: Προγράμματα Αγωγής Υγείας Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2014

Με μεγάλη λαμπρότητα εορτάστηκε την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014, η 11η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, με επίκεντρο τα παιδιά και τους νέους. Ο φετινός εορτασμός εστίασε στο πώς μπορούμε, όλοι μαζί, να κάνουμε το Διαδίκτυο ένα καλύτερο μέρος, με χιλιάδες εκδηλώσεις

σε 100 χώρες και 6 ηπείρους, υπό το συντονισμό του Πανευρωπαϊκού Δικτύου μας INSAFE.

Περισσότερες από 230 εκδηλώσεις υλοποιούνται αυτές τις ημέρες σε όλη την Ελλάδα υπό το συντονισμό της Δράσης Saferinternet.gr, ως Πρεσβευτές της ημέρας ασφαλούς διαδικτύου : νηπιαγωγεία, σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, βιβλιοθήκες, δήμοι, πανεπιστήμια, και ιδιωτικοί φορείς πολλαπλασιάζουν με το δικό τους τρόπο τη θεματική και το σύνθημα του εορτασμού.

Στις εκδηλώσεις αυτές συμμετείχε και το σχολείο μας ενημερώνοντας μαθητές και γονείς.

Την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου στις 5 μ.μ. στο σχολείο πραγματοποιήθηκε ενημέρωση στους γονείς και κηδεμόνες του 2ου Γυμνασίου Κατερίνης με θέμα ' ασφαλή χρήση του διαδικτύου' τονίζοντας ότι 'όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο' μπορούμε καλύτερα,σύμφωνα με το φετεινό σλόγκαν.

Την ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων έκανε η κ. Μυρωτή , υπεύθυνη καθηγήτρια του προγράμματος Αγωγής Υγείας ?Μαθαίνω να χρησιμοποιώ σωστά το Facebook ? που υλοποιείται στο σχολείο μας.

Όλοι μαζί, καθηγητές και γονείς, πλοηγήθηκαν στην ιστοσελίδα του σχολείου, στα εμπλουτισμένα βιβλία και το φωτόδενδρο του ψηφιακού σχολείου, και στην ιστοσελίδα της saferinternet.gr

Στη συνέχεια ανέλησαν, από τα'' Εκπαιδευτικά μονοπάτια του Διαδικτύου'', κάποια περιστατικά αναφορικά με τη χρήση του διαδικτύου. Με τις προτάσεις προσέγγισης που δίνονται στο παραπάνω ενημερωτικό υλικό, γονείς και κηδεμόνες βοηθήθηκαν ώστε να μπορέσουν να στρέψουν τα παιδιά τους σε μια ποιο υπεύθυνη διαδικτυακή συμπεριφορά.

Υπήρξε έντονο το ενδιαφέρον των γονέων και μάλιστα προτάθηκε να ακολουθήσουν και άλλες ενημερώσεις για το συγκεκριμένο θέμα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η διευθύντρια του σχολείου κ. Στεφανίδου, μέλη του συλλόγου καθηγητών και μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.

Εμφανίσεις: 541

Επικοινωνια

Δρυάδων 12, Κατερίνη 601 00

Τ.Κ.601 00

Τηλ. 2351029856 & 2351600920

e-mail: mail[at]2gym-kater.pie.sch.gr

Θα μας βρείτε στο Χάρτη