Πως θα γίνετε περισσότερο δραστήριοι

Κατηγορία: Άρθρα για φυσική κατάσταση Γράφτηκε από τον/την Super User

Πρέπει να γνωρίζετε ότι μια μέτρια άσκηση, στο πλαίσιο της καθημερινής σας ζωής, είναι αρκετή για να βελτιώσετε την υγεία σας. Για παράδειγμα, προσπαθήστε να περπατάτε όποτε είναι εφικτό αντί να παίρνετε το αυτοκίνητο, να ανεβαίνετε με τις σκάλες αντί να παίρνετε το ασανσέρ, όταν είναι καλός ο καιρός να κατεβαίνετε από το λεωφορείο μια στάση πριν τον προορισμό σας και να περπατάτε. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εντάξετε την φυσική άσκηση στη ζωή σας. Οι παρακάτω χρήσιμες συμβουλές θα σας βοηθήσουν!

Χρήσιμες συμβουλές

? Προσπαθήστε να κάνετε τουλάχιστον 30 λεπτά σωματικής άσκησης (μέτριας έντασης) τις περισσότερες μέρες της εβδομάδας (περίπου 5).

? Ξεκινήστε ήπια, ίσως μια ή δυο φορές την εβδομάδα και αυξήστε σταδιακά.

? Μην ανησυχείτε αν τα 30 λεπτά τη φορά σας φαίνονται ακατόρθωτα. Στοχεύστε για τρεις φορές από 10 λεπτά και μετά από λίγες βδομάδες προσπαθήστε να επιτύχετε τα 30 λεπτά.

? Επιβραδύνετε το ρυθμό προς το τέλος της δραστηριότητας σας. Μη σταματάτε απότομα.

? Προσπαθήστε να ασκήστε περισσότερο στη καθημερινή σας ζωή.

? Προσπαθήστε να ασκείστε ποικιλοτρόπως ώστε να εξασκείτε διαφορετικά μυϊκά συστήματα.

? Να ασκείστε τακτικά. Κανονίστε να ασκείστε παρέα με κάποιον φίλο. Έχετε μεγαλύτερες πιθανότητες να ασκείστε πιο τακτικά, αν αλληλοϋποστηρίζεστε.

? Αφήστε να περάσει τουλάχιστον μια ώρα μετά από μεγάλα γεύματα προτού ασκηθείτε.

? Προσπαθήστε να ασκείστε αρκετά, ώστε να νιώθετε ζεστοί και ελαφρώς λαχανιασμένοι, αλλά χωρίς να χάνετε την αναπνοή σας.

? Δεν πρέπει να πονάτε. Αν αισθανθείτε πόνο σταματήστε.

? Συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν είστε σε ανάρρωση, αν υποφέρετε από κάποια πάθηση ή αν έχετε προβλήματα στις αρθρώσεις που πιστεύετε ότι θα επιδεινωθούν. Επίσης αν είστε άνδρας άνω των 40 ετών ή γυναίκα άνω των 50 και σκοπεύετε να κάνετε έντονη άσκηση.
Αν θέλετε να δείτε ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε στο γραφείο πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.mayoclinic.com/health/stretching/WL00030/RETURNTOLINK=1&RETURNTOOBJID=EB7E4CE3-2F6A-4E1B-9D8C490EB28A9C30&slide=1

Εμφανίσεις: 890

Επικοινωνια

Δρυάδων 12, Κατερίνη 601 00

Τ.Κ.601 00

Τηλ. 2351029856 & 2351600920

e-mail: mail[at]2gym-kater.pie.sch.gr

Θα μας βρείτε στο Χάρτη