Τροφές που κάνουν καλό στην καρδιά

Τροφές που κάνουν καλό στην καρδιά

Μυρωδικά, καφές, πορτοκάλια, καρότα, γιαούρτι, καρύδια και άλλες τροφές που αγαπούν την καρδιά μας και ξέρουν να της το δείχνουν.

Πηγή: iatronet.gr

 

Φρέσκα μυρωδικά

Μπορούν να κάνουν τις άλλες τροφές υγιεινές για την καρδιά όταν αντικαθιστούν το αλάτι, τη ζάχαρη και τα τρανς λιπαρά. Μαζί με τους ξηρούς καρπούς, τα μούρα, ακόμα και τον καφέ, μπορούν να αποτελέσουν μέρος της φιλικής προς την καρδιά διατροφής.
Το δεντρολίβανο, η ρίγανη και το θυμάρι περιέχουν αντιοξειδωτικά.

Μαύρα φασόλια

Περιέχουν θρεπτικές ουσίες, όπως φυλικό οξύ, αντιοξειδωτικά και μαγνήσιο, μαζί με ίνες που βοηθούν στον έλεγχο της χοληστερόλης και του σακχάρου.

Καφές

Ο καφές και το τσάι μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία της καρδιάς-ακόμα και ο καφές χωρίς καφείνη. ?Ερευνες έδειξαν ότι άνθρωποι που καταναλώνουν 3-4 φλιτζάνια καφέ την ημέρα μπορεί ενδεχομένως να είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν διαβήτη. Αν ήδη έχετε υπέρταση να είστε προσεκτικοί, καθώς η καφεΐνη μπορεί να την επιδεινώσει.

Κεράσια

Τα κεράσια περιέχουν ανθοκυανίνες, που εκτιμάται ότι βοηθούν στην προστασία των αγγείων. Τα συγκεκριμένο φρούτο, σε οποιαδήποτε μορφή έχει αντιοξειδωτικά.

Πορτοκάλια

Περιέχουν την πηκτίνη, μια ίνα που καταπολεμά τη χοληστερόλη, καθώς και κάλιο που βοηθά στον έλεγχο της πίεσης. ?Ερευνα έδειξε ότι τα πορτοκάλια μπορεί να οδηγήσουν τα αγγεία σε καλύτερη λειτουργία και να μειώσουν λίγο την αρτηριακή πίεση.

Καρότα

Μπορεί να βοηθήσουν στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου και να απομακρύνουν την πιθανότητα διαβήτη. Μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσουν τα επίπεδα χοληστερόλης, καθώς αποτελούν πηγή διαλυτών ινών.

Γιαούρτι χαμηλών λιπαρών

Ενώ οι τροφές με χαμηλά λιπαρά συνιστώνται συχνά για την υγεία των οστών, μπορούν να βοηθήσουν και στην υπέρταση. Το γιαούρτι έχει διπλάσιο ασβέστιο και κάλιο σε σχέση με το γάλα. Προσπαθήστε να ελαχιστοποιήσετε τα λιπαρά, επιλέγοντας προϊόντα χαμηλών ή καθόλου λιπαρών. Κοιτάξτε την ετικέτα για να δείτε πόση ζάχαρη λαμβάνετε-μπορεί να είναι περισσότερη από όσο νομίζετε.

Γλυκοπατάτες

Προτιμήστε τις γλυκοπατάτες. Καθώς περιέχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη δεν αυξάνουν απότομα το σάκχαρο. Περιέχουν επίσης ίνες και λυκοπένιο.

Αμύγδαλα

Ταιριάζουν με λαχανικά, ψάρι, κοτόπουλο και επιδόρπια. Περιέχουν φυτικές στερόλες, ίνες και υγιεινά για την καρδιά λιπαρά. Μπορεί επίσης να μειώσουν την κακή χοληστερόλη αν τα προτιμήσετε έναντι άλλων λιπαρών. Να τρώτε μια μικρή χούφτα την ημέρα.

Καρύδια

Μια μικρή χούφτα την ημέρα μπορεί να μειώσει τη χοληστερόλη και τη φλεγμονή στις αρτηρίες της καρδιάς. Περιέχουν ωμέγα 3 μονοακόρεστα λιπαρά και ίνες. Τα οφέλη έρχονται όταν τα καρύδια αντικαθιστούν τα κακά λιπαρά που βρίσκονται στα μπισκότα και τα τσιπς.

 

Εμφανίσεις: 903

Επικοινωνια

Δρυάδων 12, Κατερίνη 601 00

Τ.Κ.601 00

Τηλ. 2351029856 & 2351600920

e-mail: mail[at]2gym-kater.pie.sch.gr

Θα μας βρείτε στο Χάρτη