Ρόδι κατά καρκίνου

 

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, υποστηρίζουν πλέον με δημοσιεύσεις τους, ότι ο χυμός του ροδιού, καταπολεμά και την εξάπλωση του καρκίνου.

 

 

Είναι γνωστό από πολλές επιστημονικές έρευνες ότι το ρόδι έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες στον οργανισμό, αφού είναι εξαίρετη πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών. Όμως ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, υποστηρίζουν πλέον με δημοσιεύσεις τους, ότι ο χυμός του ροδιού, καταπολεμά και την εξάπλωση του καρκίνου.

 

Σύμφωνα με τους ερευνητές τα συστατικά του αναστέλλουν τη μετακίνηση των καρκινικών κυττάρων, παρεμβαίνοντας στον χημικό μηχανισμό που προκαλεί την εξάπλωσή τους.

 

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα λιπαρά οξέα που υπάρχουν στον χυμό του ροδιού εμπόδισαν τα καρκινικά κύτταρα που υπήρχαν σε ασθενείς με καρκίνο του προστάτη να μετακινηθούν προς τα οστά.

 

Σύμφωνα με την επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας δρ Μανουέλα Μάρτινς-Γκριν , η οποία παρουσίασε τα αποτελέσματα της έρευνας στο 50ό ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Κυτταρικής Βιολογίας: "Tα νέα ευρήματα είναι συναρπαστικά, καθώς θα μπορούμε πλέον να τροποποιούμε αυτά τα φυσικά συστατικά του χυμού, ώστε να βελτιώνουμε τη δράση τους και να τα κάνουμε πιο αποτελεσματικά στην πρόληψη των μεταστάσεων σε ό,τι αφορά τον καρκίνο του προστάτη".

 

Η δρ Μάρτινς-Γκριν προσέθεσε ότι η ίδια και η ομάδα της ευελπιστούν πως ο χυμός του ροδιού θα έχει ανάλογη ευεργετική δράση και σε άλλες μορφές καρκίνου.

 

"Δεδομένου ότι τα γονίδια και οι πρωτεΐνες που εμπλέκονται στην κίνηση των καρκινικών κυττάρων του προστάτη είναι ίδια με εκείνα που συναντούμε στις μεταστάσεις άλλων μορφών καρκίνου, θεωρούμε ότι τα συστατικά που περιέχονται στον χυμό του ροδιού θα μπορούν να έχουν πολύ πιο ευρεία επίδραση στη θεραπεία του καρκίνου".

Πηγή: news247.gr

Εμφανίσεις: 497

Επικοινωνια

Δρυάδων 12, Κατερίνη 601 00

Τ.Κ.601 00

Τηλ. 2351029856 & 2351600920

e-mail: mail[at]2gym-kater.pie.sch.gr

Θα μας βρείτε στο Χάρτη