Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Τους «λιμνάζοντες» φοιτητές θα τους διαγράψουμε

Κατηγορία: Νέα Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: esos.gr

«Τους λιμνάζοντες φοιτητές θα τους διαγράψουμε, όπως ο νόμος των ορίζει. Κατά τον νόμο   και χωρίς καμία παρέκκλιση».
Αυτό ξεκαθάρισε σήμερα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος και ζήτησε από τον πρώην υφυπουργό Παιδείας  Σ. Κεδ/ικογλου να μην καταθέσει τροπολογία όπως  ο ίδιος ανακοίνωσε ότι θα κάνει αύριο:

«Με δεδομένο ότι οι λιμνάζοντες θα διαγραφούν, για το θέμα των φοιτητών που είναι τώρα και εσείς λέτε μα είναι ανάπηρος να του δώσουμε μια ευκαιρία παραπάνω. Να το  κρατήσετε λίγο, αν θέλετε, στη δική σας διακριτική ευχέρεια και να το πάτε τέλος Σεπτεμβρίου, δεν το λέω τυχαία» προέτρεψε τον κ. Κεδίκογλου ο υπουργός Παιδείας..
Σ. ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ:  Θέλω να σας πω για μια τροπολογία την οποία εγώ θα καταθέσω αύριο κιόλας με το νομοσχέδιο το οποίο θα καταθέσετε για να είμαι εμπρόθεσμος. Ήταν μια τροπολογία την οποία είχαμε καταθέσει και ήταν έτοιμα να περαστεί μαζί με την άλλη τροπολογία στο νομοσχέδιο των λαϊκών αγορών, αλλά επειδή είχε χαρακτηριστεί σαν άσχετη, δεν πέρασε τότε, νομίζω τώρα ότι είναι μια ευκαιρία.
Αυτή τη στιγμή υπάρχει υποχρέωση στους φοιτητές να τελειώνουν τη φοίτησή τους για να μην έχουμε τους αιώνιους φοιτητές και σωστά στα (ν συν 2) έτη. Δηλαδή αν είναι τέσσερα τα χρόνια των σπουδών, άλλα δύο χρόνια περιθώριο, άρα έξι χρόνια. Αν είναι στην ιατρική που είναι 6, τότε (6 και 2) και ούτω καθεξής.
 Μου είχαν έρθει λοιπόν πάρα πολλοί γονείς, φορείς και τα λοιπά, παιδιών που έχουν περάσει με αναπηρία στα πανεπιστήμια, ξέρετε ότι υπάρχει αυτό το ποσοστό, το οποίο λένε ότι εμείς περνάμε πολλούς μήνες δυστυχώς μπαίνοντας και βγαίνοντας στα νοσοκομεία. Μπαίνουμε σε κάποιο πανεπιστήμιο, μια μικρή ανοχή, δεν λέμε να μην τελειώσουμε,  δεν  λέμε να είναι όσο θέλετε, αλλά εν πάση περιπτώσει εκεί που είναι (ν συν 2 ), να γίνει 2ν. Δηλαδή εκεί που είναι έξι χρόνια, να γίνει οκτώ χρόνια. Μια μικρή διευκόλυνση για αυτά τα παιδιά για να δείξουμε την κοινωνική μας ευαισθησία. Ούτε χαλάμε τα πανεπιστήμια, ούτε κάνουμε αιώνιους φοιτητές. Υπάρχει έτοιμη η τροπολογία με την αιτιολογική έκθεση στην τροποποιούμενη διάταξη, θα την καταθέσω στα πρακτικά και θεωρώ ότι θα πρέπει να γίνει δεκτή και από σας. Σας ευχαριστώ πολύ.

Εμφανίσεις: 823

Επικοινωνια

Δρυάδων 12, Κατερίνη 601 00

Τ.Κ.601 00

Τηλ. 2351029856 & 2351600920

e-mail: mail[at]2gym-kater.pie.sch.gr

Θα μας βρείτε στο Χάρτη