Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Μέριμνα του Παιδιού-Κατερίνη

Στις 18 Δεκεμβρίου 2013 ημέρα Τετάρτη και ώρα 12 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη της ομάδας του προγράμματος Αγωγής Υγείας «Ρατσισμός-Ξενοφοβία-Διαφορετικότητα» στη Μέριμνα του Παιδιού στην Κατερίνη (οδός 19ης Μαΐου).

Η ομάδα των μαθητών ενημερώθηκε από την υπεύθυνη κοινωνική λειτουργό κ. Αμπεριάδου Ιωάννα για το πώς λειτουργεί το εξειδικευμένο κέντρο επαγγελματικής κατάρτισης (ΕΚΕΚ) ατόμων με αναπηρία.

Επίσης ξεναγήθηκε στο χώρο όπου δραστηριοποιούνται τα άτομα αυτά. Διαπίστωσαν από κοντά πράγματα που μπορούν να δημιουργήσουν όταν τους δίνονται οι ευκαιρίες αξιοποιώντας τις κλίσεις και δεξιότητές τους.

Γνωρίσαμε από κοντά τα άτομα αυτά. Διαπιστώσαμε ότι είναι χαρούμενα στο χώρο αυτόν, στον οποίο δραστηριοποιούνται, γιατί νιώθουν δημιουργικοί και παραγωγικοί. Εκδήλωσαν μεγάλη χαρά και ικανοποίηση που τους επισκεφθήκαμε. Μας έδειξαν με μεγάλο ενδιαφέρον τα δημιουργήματά τους και το χώρο τους. Είδαμε υπέροχα δημιουργήματα και χαρούμενα πρόσωπα.

Οι μαθητές μας γνωρίζοντας από κοντά τα άτομα με αναπηρία ευαισθητοποιήθηκαν και εκδήλωσαν την ανάγκη για το ότι θα πρέπει να επισκεπτόμαστε πιο συχνά τέτοιους χώρους, γιατί αποτελούν ένα κομμάτι της κοινωνικής ζωής μας.

Ευχόμαστε όλη η ομάδα του προγράμματος να στηρίζονται οικονομικά-κοινωνικά και πολιτικά τέτοια εξειδικευμένα κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης ατόμων με αναπηρία.

Πραγματικά η κοινωνία μας τα έχει ανάγκη.

Υπεύθυνη του προγράμματος είναι η κ. Παπαδοπούλου Κυριακή και συνεργάτιδα καθηγήτρια η κ. Δάμπαση Αικατερίνη.

·        

Εμφανίσεις: 1117

Επικοινωνια

Δρυάδων 12, Κατερίνη 601 00

Τ.Κ.601 00

Τηλ. 2351029856 & 2351600920

e-mail: mail[at]2gym-kater.pie.sch.gr

Θα μας βρείτε στο Χάρτη